Din tandbørstes hårdhed er ikke uvæsentlig

For hård tandbørstning er skadeligt

Ville du nogensinde pudse din bil med en stålbørste? Nej, vel. Af samme grund, er det også vigtigt, at du tænker over, hvilken type tandbørste du benytter dig af, når du børster dine tænder.

Når du børster dine tænder, fjerner tandbørsten de bløde belægninger kaldet plak. For at mindske risikoen for at plakken sætter sig som hårde belægninger, kaldet tandsten, kræver det omhyggelig tandbørstning. Dette er ikke ensbetydende med, at det skal være en meget håndfast tandbørstning. For hård tandbørstning med en for hård børste slider nemlig emaljen af og får tandkødet til at trække sig væk fra tanden. Dette giver desværre permanente skader, som ikke retter sig af sig selv  

Vælg en blødere tandbørste

Der skal ikke mere til end den blødeste tandbørste for at fjerne plakken. Hvis plakken derimod er blevet til tandsten, kan ingen tandbørste fjerne den, og det skal fjernes af et professionelt tandlægeteam.

De fleste mennesker har mindst én tand med en tandbørsteskade. Dette skyldes som regel en for hård tandbørste. For hård tandbørstning ses tydeligst ved tandkødsranden. Det får tandkødet til at trække væk fra tandkronen og efterlader en blottet tandhals, hvor rodoverfladen bliver synlig. Det kan gøre tanden overfølsom ved kulde- og varmepåvirkninger. I det daglige kan man også være genereret af at maden sætter sig fast i de hakkede tandoverflade.

Husk at supplere med tandtråd

For at få den bedst mulige mundhygiejne, skal tandbørstningen suppleres med tandtråd. Tandbørsten renser kun tre ud af fem af tandens flader. Tandbørsten kan af gode grunde ikke komme ind mellem tænderne, og det er her, at plakken gemmer sig bedst. Risikoen for huller er størst mellem tænderne, da plakken her får lov at ligge uforstyrret. Det er derfor helt afgørende for din tandsundhed at bruge tandtråd, hvis du at ønske at forebygge huller mellem tænderne.

Kontakt

ditTANDLÆGEteam
Strandgården 25, st.tv.
2635 Ishøj

43 73 35 01
tandfin@mail.dk

Åbningstider

Mandag: 8:30-17:30*
Tirsdag 8:00-17:30
Onsdag 8:00-17:30
Torsdag: 8:30-17:30
Fredag: 8:00-12:30


*Ulige mandage 8:00-15:00

Find os


Følg os på Facebook

Ring os op